Par Coaching

Et parforhold er et samarbejde mellem to mennesker, og det der ellers startede så godt kan nu være fyldt med frustrationer og vanskeligheder.

Et parforhold er en livslang opgave, der skal passes og plejes.

Der kan være mange årsager til, at I som par kan have fastlåst jer i et negativt samspil.

Hvor er kærligheden og lysten til hinanden blevet af? 

Det kan der være flere grunde til, og det er en længere snak. Men her et par hovedpunkter.

Kærlighed og parforhold er svært, bøvlet og smertefuldt til tider. Men gevinsten ved besværet er det tidobbelte værd.

 Parforholdet i dag bærer mange af de funktioner, som vi kunne få opfyldt i fællesskabet, dengang vi levede i stammesamfund. Det lægger et stort pres på relationen.

Størst er vores behov for at være i kontakt og sammen med et andet menneske, ligesom dengang vi blev født sårbare, ubeskyttede og dybt afhængige af de voksne omsorgsgiverne, der var tilgængelige. Vi har brug for at forbinde os med hinanden på et dybt følelsesmæssigt plan, også som voksne.

Derudover vælger vi – på et ubevidst plan – en partner ud fra det ønske, at han eller hun vil hjælpe os med at hele de sår, vi bærer med os fra barndommen. Altså vi finder den anden at forelske os i, fordi han eller hun repræsenterer den perfekte partner til at gøre dette og derved kan hjælpe os med at få det perfekte forhold. Det lægger også et pres på kærligheden.

Når vi får problemer i parforholdet, er der mulighed for sammen at få helet gamle sår, hvis vi vover at se på, hvad vi kan lære af hinanden – i stedet for kun at se på, hvad partneren gør af fejl. Hvis vi ikke bliver bevidste om dette, risikerer vi bare at ende med at forsvare os selv og gentage gamle mønstre.

Det mest centrale problem i et kærlighedsforhold er mangel på tryg følelsesmæssig forbindelse i mellem os. Det skaber usikkerhed og dræner jer for energi. Der kan opstå en følelse af hjælpeløshed, angst og ensomhed. Der er måske ikke længere tillid til at vise sine følelser og behov.

Meget ofte ophører sexlivet også, som ellers er så væsentligt til at forbinde og bekræfte jer i meningen med at være der for hinanden. 

Det er min hensigt at bringe mere accept, kærlighed, forståelse, liv og energi tilbage i jeres forhold. Især at skabe accept og forståelse omkring de følelser der ligger bag, og hvordan det negative mønster I har fået skabt jer, kan erstattes af nye veje – Så I kan få et lettere, gladere og mere kærlighedsfyldt liv.

Jeg arbejder helt grundlæggende og konkret på at skabe eller genskabe en mere tryg, sikker og intim relation imellem jer som par. Når I mister den gode kontakt og samhørighed som fundament i jeres parforhold, bliver dagligdags problemer endnu sværere at håndtere og ender ofte i konflikter eller afstand. Uden en oplevelse af samhørighed bliver parforholdet sårbart. Sammen lærer I at kommunikere mere effektivt, reducere jeres konflikter, opdage og forandre mønstre fra fortiden, der påvirker jeres relation i en negativ retning, og vigtigst af alt arbejde på, at I to oplever samhørighed i stedet for afstand.

ParCoaching kan hjælpe, hvis I oplever

  • Skænderier og konflikter som er gentagende
  • Det er svært at kommunikere sammen
  • I forstår og misforstår hinanden konstant
  • I har mistet lysten til hinanden – både følelsesmæssigt og seksuelt
  • I gennemgår en krise som fx dødsfald i familien, sygdom eller utroskab

Kan jeg få fikset min kæreste? 

Nej, hvis du stiller det spørgsmål, vil jeg blive bekymret over, om du tager ansvar for jeres relation. “Det er ikke min fejl, hvis bare min kæreste ville være mere kærlig, have lyst til mere sex … eller gøre mere rent… så ville alt være godt” kan være en almindelig klage i parforholdet. I hvilket som helst forhold er der to til at have det godt og to til at ødelægge det. Selvfølgelig er der tider, hvor den ene part har mere ansvar for, at forholdet skrider, men uanset hvad den ene har gjort, har den anden også en del af ansvaret. Så nej, din kæreste bliver ikke fikset, men I kan få hjælp hver især, til at få redskaberne der skal til, for at skabe en bedre dynamik sammen. Og så finde veje til at guide forholdet i en sundere, bedre, tryggere, mere nær og intim retning.

Hvordan foregår det?

Vi starter med en fælles samtale, hvor jeg hører fra jer, hvad I oplever af udfordringer i jeres forhold, og hvad I gerne vil opnå med samtalerne.

Efter dette afholder jeg en individuel session med jer hver for at høre lidt om jeres livshistorier, oplevelser af jeres problematikker og tilknytningsmønstre. Herefter mødes vi igen til fælles sessioner.