Behandling af kolik

Hvad er kolik?

Kolik er en tilstand, hvor ellers sunde og raske spædbørn har voldsomme og vedvarende grædeture tilsyneladende helt uden grund. Kolik starter oftest, når barnet er et par uger gammelt og fortsætter i op til tre måneder

Kolik siger ikke noget om, hvad der kan være årsag til gråden, idet årsagen kan være mange. Man har i mange år været af den opfattelse, at det var problemer i mave-tarmsystemet, der gav ondt i maven.

Nyere forskning viser dog, at det også kan skyldes overfølsomhed, smerter fra led og muskler, problemer fra bevægeapparatet eller et skævt kranie. Videre kan årsagen være en skæv nakke eller nedsat bevægelighed i deres bindevæv. Det kan opstå efter at have ligget skævt i sin mors mave, ved en lang fødsel eller efter kejsersnit.

Kolik behandling

Babyer kan ofte behandles for kolikgener med stor succes.

Ved første besøg starter jeg altid med en meget grundig samtale med forældrene om spædbarnet. Herved får jeg et indblik i, hvorfor baby ofte græder.

Derefter laves en grundig undersøgelse af baby. Jeg tjekker babys bevægelighed ved at bevæge alle store led igennem og mærker efter bevægeindskrænkninger. Som babyfysioterapeut kan jeg mærke, hvad der føles “normalt”, og hvad der føles “unormalt”.  Jeg mærker desuden på muskulaturen efter spændinger og blokeringer.  Til sidst mærker jeg på kraniet. En fødsel kan være voldsom for et spædbarn, og der kan efterfølgende være spændinger mellem kranieknoglerne.

I behandlingen af spædbørn, der lider af kolik, gør jeg brug af forskellige sikre og blide behandlingsteknikker. Der behandles bl.a. omkring babyens kranie, nakke, mave og muskler med meget blide mobiliseringer og bevægelser.
Behandlingen er fuldstændig sikker for barnet.

Spædbarnet oplever behandlingerne som afslappende og dejlige og vil ofte falde i søvn under seancen. Ofte er der allerede en tydelig bedring efter første behandling.