Behandling af kolik

Hvad er kolik?

Kolik er en tilstand, hvor spædbørn har voldsomme og vedvarende grædeture. Kolik starter oftest, når barnet er nogle uger gammelt og fortsætter i op til tre måneder

Kolik siger ikke noget om, hvad der kan være årsag til gråden, der kan være mange årsager. Men dækker over, at barnet græder mange timer i træk og typisk i den sidste ende af dagen. Man har i mange år været af den opfattelse, at det var problemer i mave-tarmsystemet.

Nyere forskning viser dog, at det også kan skyldes overfølsomhed, smerter fra led og muskler, problemer fra bevægeapparatet eller et skævt kranie. Det kan opstå efter at have været “klemt” under graviditeten, langstrakt fødsel eller efter kejsersnit.

Kolik behandling

Babyer kan ofte behandles for kolikgener med stor succes.

Ved første besøg starter jeg altid med en meget grundig samtale med forældrene om jeres baby. Herved kan jeg få et indblik i, hvorfor baby ofte græder. Det er jer som forældre der er ekspert på netop jeres baby og derfor er jeres informationer vigtige, for at jeg kan danne mig et billede af situationen.

Derefter laves en grundig undersøgelse af baby. Jeg tjekker babys bevægelighed ved at bevæge alle store led igennem og mærker efter bevægeindskrænkninger. Som babyfysioterapeut kan jeg mærke, hvad der føles “normalt”, og hvad der føles “unormalt”.  Jeg mærker desuden på muskulaturen efter spændinger og blokeringer.  Til sidst mærker jeg på kraniet. En fødsel kan være voldsom for et spædbarn, og der kan være flere påvirkninger i babys lille krop.

I behandlingen af spædbørn, der lider af kolik, gør jeg brug af forskellige sikre og blide behandlingsteknikker. Der behandles bl.a. omkring babyens kranie, nakke, mave og muskler med meget blide mobiliseringer og bevægelser.
Behandlingen er fuldstændig sikker for barnet.

Baby oplever behandlingerne som afslappende og ofte er der allerede en tydelig bedring efter første behandling.