Forventninger til sommerferien og parforholdet

Vi forventer så meget af ferien, men hvordan griber vi det egentlig an, når vi pludselig skal dyrke al den intimitet og sex, vi har savnet gennem lang tid? Det er en myte, at ferien fikser alt.

Men der er faktisk meget, du kan gøre. Læs mere om konkrete redskaber til at skabe tættere forbindelse mellem jer og mere lyst på ferien – og i hverdagen .

Vi har ofte en forventning om, at sommerferien på magisk vis fikser alt, helt unden vi behøver at gøre noget. At tiden sammen automatisk skaber grobund for lyst og intimitet. Men faktisk forholder det sig lige modsat…..med mindre du er bevidst om det.

Hverdagens hamsterhjul kører på fuldt blus, og nogle af de ting der ofte bliver nedprioriteret er parforholdet og lysten til at have lyst. Børn, hus, have, arbejde…..alt fylder i en travl hverdag, og vi glemmer at prioritere hinanden. Og tanken kommer snigende….når bare det bliver ferie, og ordner det hele sig. Så får vi mere tid og overskud.

Men måske er I kommet så langt væk fra hinanden i hverdagen, at selvom det bliver ferie….så kan I hverken mærke jer selv eller hinanden. Skuffelsen kommer, for sådan skulle det jo sket ikke være… Så fra at have et mål omkring at ferien skulle indeholde meget mere intimitet og lyst til hinanden, så erstattes den af sure miner og skænderier.

Så måske var det en rigtig god ide INDEN ferien, at få en snak sammen. Nedenstående 5 punker er rigtig gode at tage udgangspunkt i.

Del jeres forventninger

At have forskellige forventninger til intimitet og sex er ikke nemt. Men der er noget, som er langt værre, og det er at have forskellige forventninger, som I ikke har snakket om, men som gemmer sig under overfladen. Derfor anbefaler jeg dette:

Tag et glas vin. Vær bare jer to i en times tid, og sæt ord på, hvad I ønsker af hinanden, når det kommer til sex og sommerferie. I skal ikke tale for at blive enige…. I taler for at blive klogere på hinanden. Så drik din vin, og lyt til hvad din partner har at sige.

Lyst er et fælles ansvar

I stedet for at se jer som to forskellige mennesker med hver sit behov, som I skal forhandle om, så prøv at se på lyst som noget, der er mellem jer, og som I begge har et ansvar for. Ligesom hvis I har en have, så har I begge et ansvar for, at få vandet blomterne.

Hvordan kan I sammen skabe gode betingelser for, at jeres blomster står i fuldt flor? Måske har den ene brug for to nætter med ubrudt søvn for at finde rum for romantikken. Den anden har måske brug for lidt alene tid på ferien også. Hvordan kan I sammen skabe mere lyst?

Hvad giver lyst og hvad dræber den

Lyst er ikke noget, man har eller ikke har. Det er ikke statisk. Lyst er ligesom kærlighed, nærvær og glæde noget, som kommer og går alt efter, hvor du er i livet. Derfor afhænger din lyst også af den situation, du er er.

Hvis du er super udkørt eller utryg ved, hvad der skal ske i morgen, så bliver lysten for de fleste meget lille eller helt væk. Så bliv klog på hvilken kontekst, der giver din kærestes lyst plads til at gro. Hvordan fremmer jeg lysten ved min partner og hvordan kan jeg fremelske min egen?

Drop forventningerne

Hvis sex bliver til en to do-liste med krav om forskellige stillinger og flot afslutning, før det kan kaldes vellykket, så dør meget af lysten allerede, inden du kommer i gang. Så drop forventninger om, hvad sex skal være, og bare kys og hold om hinanden.

Gerne stille og blidt. Kærtegn hinanden. Giv tid. Tag et skridt ad gangen. Sig nej tak, når du ikke har lyst til mere. Sex skal være en invitation til eventyr. Så gå på opdagelse uden mål med din kæreste i hånden.

Mærk efter

Prøv en stille stund inden jeres ferie at mærke efter, hvad det var der gjorde du faldt for din partner i sin tid. Prøv at sætte fokus på de gode sider, og gør noget af det du holder af at gøre sammen med din partner. Når du flytter dit fokus, vil du automatisk få flere af de gode ting….og du vil søge din partner mere.

Rigtig god fornøjelse og rigtig god ferie. Og skulle ferien ikke gå som forventet, så er par coaching et fantastisk stærkt redskab til at sætte fokus på jeres negative mønstre og få dem brudt en gang for alle – så det tætte og intime bånd kan skabes mellem jer igen.

Læs mere under par coaching på siden😊❤️